sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Voihan nenä!

Nämä pakkaset tekevät hallaa mun nenälle... Kuten jo tuossa päivänä muutamana kirjoitin, niin näillä pakkasilla limakalvot kuivuu ainakin mulla tosi pahasti ja nenää tekisi mieli kaivaa niin paljon, että sormi olisi viimeistä niveltä myöten siellä nenässä. Ja kyllä se välillä onkin, kun oikein raastaa... Viime yönä olin sitten unissani kaivellut nokkaani oikein antaumuksella ja nyt mulla on aivan helvetillinen haava nenän sisäpuolella, josta vuotaa verta vähän tasalta ja puolelta.

Nenässä olevat haavaumat ovat ehkä hirveintä mitä tiedän, kun ne ei tahdo parantua kunnolla. Ja ne on aivan VITUN kipeitäkin vielä kaiken hyvän päälle. Ensin tulee verta, kun se haava aukeaa. Sitten sitä kirvelee ihan pirusti, kun vuoto lakkaa ja siihen alkaa kehittyä rupi, mikä kutittaa. Yritän tietenkin olla raapimatta sitä, mutta yleensä jossain vaiheesa kutina yltyy sietämättömäksi ja yritän vähän varovasti nenän ulkopuolelta painella, että kutina lakkaisi. Välillä se auttaa hetkeksi, mutta yleensä tuloksena on kuitenkin se, että hyvässä kehitysvaiheessa oleva rupi irtoaa  ja taas tulee verta. Ihan joltisenkin vittumainen noidankehä!

Yritän pitää nokan kunnossa sellaisella A-vitamiiniöljyllä ja se kyllä auttaakin, mutta näillä keleillä sitä pitäisi hölvätä parin tunnin välein ja aina sitä ei muista eikä viitsikään ottaa mukaan ihan joka paikkaan. Sen laittaminen ei nääs ole mitään erityisen nätin näköistä, kun pumpulipuikolla sitä sinne nenään sohii...

Annetaan lahjoituksena vähän käytetyt sieraimet ja ostetaan ihan vaikka kovallakin rahalla uudet (sitten palkkapäivänä)! Jos jollakulla on jotain hyviä ideoita, niin ne otetaan kiitollisuudella vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti