tiistai 28. helmikuuta 2012

Hyvän mielen haaste 2012

Hurmaava (ihan oikeasti!) Nollavaimo haastoi minut kertomaan 10 asiaa, joista tulen hyvälle mielelle ja haastamaan sitten viisi (5) muuta blogaajaa. Haastamispäivänä olin aivan sikakipeä ja en pähkäilyistäni huolimatta keksinyt kuin kaksi hyvää asiaa elämässä: nenäliinä ja särkylääke... Taidan kuitenkin peruuttaa nämä ja listata nyt ihan yleisesti elämässä hyvää mieltä aiheuttavia asioita, vaikka noita molempia edellämainittuja on toki aina syytä olla varmuuden vuoksi mukana... :)

1) Turinatuokio hyvän ystävän kanssa. Hyvän mielen terapiaa parhaimmillaan. Joskus riittää pikainen kuulumisten  vaihto, joskus hyvää tekee syvällinen tuntikaupalla kestävä maailmanparannusjorina. Ihan riippuen päivästä. Tulisin hulluksi, jos en saisi vaihtaa ajatuksia muiden sosiaalisten eläinten kanssa.

2) Toisten ilahduttaminen. Hauska viesti kaverille, pieni lahja tai vaikkapa pudonneen hanskan toimittaminen edelläkävelevälle tuntemattomalle. Aina tulee yhtä hyvälle tuulelle!

3) Tukka hyvin, kaikki hyvin. Pääsääntöisesti en ihan hirveästi välitä ulkonäöstäni, kunhan nyt en ihan seinästä reväistyltä näytä. Tukka on kuitenkin poikkeus. Inhoan omaa kuontaloani, koska se on aivan mahdoton laitettava, mutta silloin harvoin, kun saan sen laitettua nätiksi, niin päivä paranee huomattavasti! Jos minulla olisi varaa, kävisin joka päivä kampaajalla aamulla, niin olisin varmasti paljon mukavampi ihminen... :)

4) Puhelinmaratonit systerin kanssa. Näitä ei voi laskea kohtaa 1, koska nämä puhelut menevät syvälle sfääreihin. Asumme kaukana toisistamme ja näemme ehkä pari kertaa vuodessa. Tapanamme onkin soittaa viikkoraportti pe-la -akselilla ja se muuten kestää... Mies yleensä karkaa johonkin, jos on kotona puhelimen soidessa tietyllä äänellä... Kaikki viikon tärkeät tapahtumat raportoidaan punaviinin (systeri) ja kuivan omenasiiderin (minä) kanssa höystettynä. Olemmekin systerin kanssa nauraneet, että käymme kerran viikossa muutamalla yhdessä, tosin puhelimen välityksellä... Puhelut kestävät oikeasti tunnista jopa kolmeen tuntiin ja puheluiden jälkeen on jotenkin hirveän kiva ja puhdistunut olo. Siiderillähän ei tietenkään ole mitään vaikutusta asiaan... :O

5) Lukeminen. Rakastan lukemista! Luen todella paljon kirjoja, blogeja, lehtiä yms. Eivät kaikki kirjat tietenkään ole mitään hyvän mielen kirjoja, mutta kirjoista saa niin paljon elämäänsä! Voi ajelehtia aivan toiseen maailmaan, oppia uutta tai nauraa toisten kommelluksille hysteerisenä, ihan mitä vain! Kaikista parasta on, kun niitä ei esitetä valmiiksi pureskeltuina, niinkuin elokuvia yleensä, vaan saa ihan itse kuvitella miltä päähenkilö näyttää, millaiset maisemat ovat jne. Ei sitä voi sanoin kuvailla, lukeminen nyt vaan on ihan parasta, mitä housut jalassa voi tehdä!

6) Valo. Inhoan pimeyttä, noin pääsäänstöisesti. Mielestäni Suomen talvessa on typerintä se, että on niin helkutin pimeää! Valo tekee meikäläiselle hyvää, sillä aina keväisin ikään kuin herään eloon, kun päivät alkavat pidetä. Talvet jurnutan töissä ja sohvan nurkassa sen ajatuksen voimalla, että kohta on kevät ja kesä ja sitten on taas valoisaa. Pimeys pitäisi kieltää lailla muulloin paitsi klo 23-06 välisenä aikana!

7) Mies. Vaikka tuo samassa taloudessa asuva mies onkin välillä aivan mahdoton ja raivostuttava ja idioottikin kaiken lisäksi, niin on siinä ne hyvätkin puolensa, jotka nostavat päätään aivan yllättäen. Yllättävät romanttiset eleet, saunaväittelyt (kyllä, meillä harrastetaan politiikkaa saunassa ;) ), korttipelituokiot jne saavat parisuhteen aina pitkäksi aikaa taas plussan puolelle...

8) Hiljaisuus. Koska asumme keskellä kaupunkia vilkasliikenteisen kadun ja rautatien varrella, olen tottunut elämämään metelissä. Hiljaisuus on minulle sitä, että en kuule mitään ylimääräistä. Jos olen yksin kotona, en kuuntele musiikkia eikä televisio ei ole päällä, jollei sieltä tule jotain järkevää katsottavaa. En omista iPodia, koska haluan kuulla maailman, enkä mitään turhanpäiväistä musiikkia. Musiikkia kuuntelen oikeastaan vain autossa, sillä se jotenkin kuuluu asiaan... Teinivuosilla on ehkä jotain tekemistä tämän kanssa... Rakastan kuitenkin eritysesti totaalihiljaisuutta, vaikka en uskokaan, että pitäisin siitä pitemmän päälle. Kun menemme Lappiin appivanhempien mökille, ensimmäisen illan istun terassilla viltin alla ja kuuntelen hiljaisuutta. Ihanan rauhoittavaa!

9) After work. Olen omaksnut ah, niin brittiläisen tavan käydä after workilla pari kertaa viikossa. Töistä tullessa suunnistan lähiöpubiin, tilaan siiderin, luen päivän lehdet ja menen kotiin. Tätä harrastan erityisen veemäisten työpäivien jälkeen. Ne vitutukset jää töihin ja voi mennä hyväntuulisena kotiin. Perjantaisin after work vedetään sitten vähän pitemmän kaavan mukaan, joskus  voi mennä myös pikkutunneille saakka...

10) Huono huumori. Minulla on ihan hirvittävä huumorintaju. Rakastan stand up -komiikkaa, jossa revitellään sellaisilla asioilla, joilla ei saisi. Linkki lemppariini, Ismo Leikolaan. Tilannekomiikka naurattaa, samoin blondivitsit ym. Huumorintaju auttaa kuitenkin kummasti elämässä eteenpäin... :)


Siinä kaikki. Haastan mukaan seuraavat blogittajat:

1) Saibu
2) Salamatkustaja
3) Partapappa (sorry, en voinut vastustaa kiusausta!)


ja nuo saakin riittää. Papassa on miestä vastaamaan kolmen edestä, vaikka se sitä inhoaakin... :)

That's it! Ja nyt niistämään!

Ai niin ja se härpäke, joka liittyy tähän haasteeseen, löytyy tuolta oikeasta sivupalkista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti