sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Mitali Suomeen!

Kyllä oli jännä ampumahiihtokisa, ei meinannut vessaankaan ehtiä, kun piti kytätä, voittaako Kaisa Mäkäräinen maailmanmestaruuden... No ei voittanut, mutta kolmas oli kuitenkin! JEEEEEE! Kolme edellistä henkilökohtaista kisaa menivät kyllä niin perseelleen, ettei mitään järkeä!

Ampumahiihto on kyllä jännä laji, ei ole nimittäin helppoa hommaa ollenkaan... Pitää ensinnäkin osata hiihtää hyvin ja nopeasti ja sitten vielä sen hyvän ja nopean hiihdon välissä pitää pystyä ampumaan hirvittävän hengästyneenä 50 metrin päähän muutaman sentin halkaisijaltaan olevaan tauluun! Aivan mielettömän mielenkiintoinen ja tosiaan jännittävä! Valitettavasti vain Suomessa melko tuntematon ja huonosti sponsoroitu laji, joten täältä ei ole helppoa ponnistaa maailman eliittiin. Saksassa puolestaan laji on uskomattoman suosittua ja sen kyllä huomasi näistä MM-kisoista, porukkaa paikalla kuin pipoa ja meteli hirvittävä, varsinkin jos ja kun Magdalena Neuner onnistuu... Soisi kyllä, että laji olisi Suomessakin edes vähän suositumpaa, semminkin kun nämä ns. perinteiset gloorialajit, mäkihyppy ja maastohiihto menevät tällä hetkellä Suomen kannalta päin prinkkalaa...

Onneksi sentään urheilutoimittajat ymmärtävät lajin hienouden ja Kaisahan valittiinkin vuoden 2011 urheilijaksi edellisvuoden MM-kisojen mestaruuden johdosta. Josko tämä innostaisi kansaakin lajin pariin, vähintään sinne sohvalle! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti