lauantai 28. tammikuuta 2012

Löysin luomubroileria!

Yllättäen ja pyytämättä, vielä kaiken lisäksi eli ihan vahingossa. Välimaan tila Pirkanmaalla Sastamalassa tuottaa luomubroileria ainoana Suomessa. Valitettavasti sitä ei kyllä täältä Etelä-Savosta saa mistään, mutta hyvä uutinen on, että he toimittavat tuotteita myös yli 200 km:n päähän. Tällöin vain tilauksen tulisi olla yhteensä yli 100 kg. Broiskua myydän kieltämättä suolaiseen 28 €:n kilohintaan, joten tuollaiselle laakille tulisi hintaa tyylikkäät 2800 €... Eikä sellainen satsi mahdu meidän pakkaseen, joten ilmeisesti pitää laittaa jonkin maailman kysely pystyyn, saisiko meidän työporukan "ruokapiiristä" sellaisen määrän tilaajia, että tuo 100 kg täyttyy. En siis vielä luovu toivosta!

Hintaerohan on aivan uskomaton, mutta syy on erittäin hyvä. Luomubroiskun tuottaminen on erittäin tarkoin säänneltyä ja tuotanto-olosuhteet ovat joltisenkin erilaiset normibroileriin verrattuna. Olen tästä jauhanut ennenkin, mutta normibroilerin tuotantotapa on niin kammottava, että vältän broilerin syömistä kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Toki joskus sorrun, koska rakastan kananlihaa, mutta pääsääntöisesti en ko. paskaan koske. Samalla hinnalla, millä tuotetaan normituotantotavalla 100 000 broileria, voi luomutuotannossa tuottaa suunnilleen 2500 broileria... Miettikääpä sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti