sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Uuniperunat ja kinkkutäyte

Valeäiti kaipaili blogissaan helppoja ruokavinkkejä, joita saisi vaihtelua omaan ruokavalikoimaansa, etteivät lapset saisi aina sitä ikuista spagettibolognesesa. Minäkin kannoin korteni kekoon ja vinkkasin hänelle maanmainiosta ruoasta nimeltä uuniperunat... Jotenkin tuntuu, että ne on nykyään aivan unohdettu ruokalaji, vaikka ovat helppoudessaan vertaansa vailla. Pestyt perunat uuniin kypsymään, kylkeen kylmä kastike ja salaattia ja that's it...

Tässä siis Ellin ruokavinkki numero 8(?). Tämä ohje on systeriltäni, joka tekee näitä jouluna, joten nämä kelpaavat hienompiinkin tilaisuuksiin...

Uuniperunat kinkkutäytteellä a'la Hena:

Perunat:
Isoja Rosamunda-lajikkeen perunoita (niitä punaisia) 4 kpl

1)Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen
2)Pese perunat hyvin ja poista huonot kohdat
3)Pistele perunoihin haarukalla muutamia reikiä, jotta perunat eivät halkea ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle
4)Paista perunoita uunissa n. tunti, todella isot perunat kypsyvät jopa 1,5 tuntia
5)Otettuasi perunat uunista, tee niihin ristiviillot ja purista hieman täytettä ulos (varo, ettet polta sormiasi!)

Perunoiden kypsyessä voit valmistaa täytteen, johon tarvitset:
Kermaviiliä, 3/4 purkkia
Maitorahkaa, 1/2 purkkia
Puolikas keltainen paprika
Puolikas punainen paprika (tai sitten jompikumpi kokonaisena)
Palvikinkkua 150 - 200 grammaa (maun mukaan :D)
Yksi pieni sipuli
1 tl pippurisekoitusta
(1/2 suolaa, jos liha ei ole kovin suolaista)

Pilko paprikat, sipuli ja palvikinkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita kermaviilin ja maitorahkan kanssa mössöksi. Lisää pippurisekoitus (ja suola) ja sekoita kunnolla. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun perunat kypsyvät.

Kun perunat sitten ovat kypsiä, kastiketta vain reilusti potun päälle ja eikun syömään. Myös perunoiden kuoret voi syödä, mutta itse jätän ne syömättä, koska ne tahtovat olla vähän kuivakoita... Tähän kylkeen voi tehdä jonkun perussalaatin ja muuta ei tarvita! NAM! Pienestä kankkusesta huolimatta tuli nälkä... :)

1 kommentti: