lauantai 7. tammikuuta 2012

Elitistinen elintarvikenatsi

Taas vituttaa, erehdyin Hesarin nettisivuille lukemaan Virpi Salmen kolumneja ja kyllä kiehahti. Voiko urpompaa ihmistä enää olla olemassa? Tai onhan niitä, mutta miten tuollainen latvakakkonen päästetään kirjoittamaan hirveätä paskaa valtakunnan luetuimpaan ja todennäköisesti (en nyt jaksa tarkistaa) laajalevikkisimpään sanomalehteen? Virpi Salmen mielestä esimerkiksi kaikki, jotka ostavat luomua ja suosivat lähiruokaa ovat elitistisiä elintarvikenatseja, jotka vain haluavat päteä ja erottautua ja näyttää, että heillä on varaa syödä paremmin kuin muilla tavisduunareilla! Ai perkele, että alkoi ottaa pikkuisen päähän tuollainen mustavalkoinen maailmankuva. Toki, hänen tehtävänsä on provosoida ja minä kyllä TODELLAKIN provosoiduin.

En kertakaikkisesti voi ymmärtää tuollaista katsantokantaa. Ei se, että haluaa syödä muutakin kuin eineshöttöä (jotka ainakin mulla aiheuttavat törkeää närästystä) ole elitististä, vaan omasta itsestä, ympäristöstä ja kotimaisesta tuotannosta ym. huolehtimista. Luomuruoka on yleensä todella yksinkertaista ja kaukana elitistisestä, sillä sitä ei ole prosessoitu eikä lisäilty ylimääräisiä ja tarpeettomia lisäaineita. Sitäpaitsi, kyllä luomussakin on lisäaineita, ne ovat vain luontaisia lisäaineita, joita syntyy luonnossa luontaisesti. Niin kuin esimerkiksi tämä kuuluista natriumglutamaattikin, sitähän on mm. äidinmaidossa. Mutta eihän sitä tarvitse lisätä sellaiseen tuotteeseen, johon se ei luontaisesti sovi.

Olen itse siis elitistinen elintarvikenatsi, koska ostan mieluiten luomua ja erityisesti lähiluomua, koska se on paremman makuista ja parempaa ympäristölle, koska ruoka tuotetaan LUONNONMUKAISESTI, mikä tarkoittaa sitä, että se rasittaa luontoa huomattavasti vähemmän kuin tehotuotanto, joka on kaukana kestävästä kehityksestä. Lukekaapa vaikka tämä artikkeli, missä vertaillaan luomu- ja tavanomaista tuotantoa erilaisilla mittareilla.

Ugh, olen puhunut.

2 kommenttia:

  1. Nolliksen blogista bongasin ja piti tulla tsekkaamaan, millainen elli täällä blogia pitää. Taidanpa vierailla toistekin :)

    VastaaPoista
  2. sirpa, Nollis on kyllä loistava, mutta mukava jos miunkin hengentuotokset kiinnostaa muitakin kun mua itseäni... :D Eli teretulemas myös jatkossa! :)

    VastaaPoista