keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Joulukalenteri, viides luukku

Sikamaista menoa Roinilan lihatilalta. Yritys on eteläsavolainen lihajalostamo, jonka tuotteet ovat omalla tilalla kasvaneita porsaita/sikoja tai nautoja. Tuotteet myös teurastetaan kotiteurastamossa, joten tuotteen laadunvarmistus on katkeamaton kohdusta hautaan, näin ironista sanontaa lainatakseni.
Liikkuvan lihatiskin valikoimaa
Valikoimasta löytyy mm. kyljystä, kinkkua, sisäfilettä, sisäelimiä, jauhelihaa, makkaraa ja lihahyytelöä. Itse rakastan palvattuja tuotteita ja ostan niitä aina, kun sattuu silmiin osumaan. Tuotteita voi ostaa Roinilan tilan omasta myymälästä ja kiertävästä myymäläautosta, joka kiertää säännöllisesti Itä- ja Keski-Suomen alueella. Lisäksi ryhmissä voi tehdä isompien erien tilauksia suoraan kotiinkuljetettuna, mitä meillä työporukassa ainakin hyödynnetään aina silloin tällöin.

Vielä vinkkinä viikoksi, Roinilan lihaa saa vähintään viikottain Mikkelistä Vilee Puoti & Bistrosta, joka on todellakin tutustumisen arvoinen lähiruoka- ja luomuravintola/-myymälä! 


2 kommenttia:

  1. Oiiii, Elli mie tykkään niiiiin tästä siun joulukalenterista. Innolla odotan, mitä huominen tuo tullessaan! <3 Tosi hyvä idea ja mielenkiintonen, vaikka melko tuttuja tuotteita täkäläiselle. :D

    VastaaPoista
  2. Riikka: kiitoskiitos! <3 Mulla on tarkoitus aloittaa näistä tutummista ja siirtyä sitten vähän vähemmän tunnettuihin yksittäistuotteisiin, joten toivottavasti sieltä tulee sullekin uusia tuttavuuksia! :)

    VastaaPoista