torstai 6. joulukuuta 2012

Joulukalenteri, kuudes luukku

Ruhtinatar
Ensimmäiseksi: hyvää itsenäisyyspäivää tasapuolisesti kaikille suomalaisille! Itsenäisyyspäivän kunniaksi luukussa esitellään tänään viinejä Ollinmäen viinitilalta Anttolasta. Tilalla valmistetaan erilaisia marja- ja hedelmäviinejä sekä liköörejä ja siidereitä. Viinit ovat erinomaisia laadultaan, toki rypäleviineihin tottueeseen suuhun välillä vähän laimeita. Yksi on kuitenkin ylitse muiden: Ruhtinatar kuohuviini: punaviinimarjoista tehty kuiva kuohari, aivan älyttömän hyvää! Nimensä kuohari on saanut lähellä sijaitsevan Anttolanhovin entisen ruhtinatteren Natalia Demidoffin mukaan.  Kuohari on jääkaapissa kylmenemässä ja aion kippistää sillä illalla Suomen itsenäisyyden 95. vuoden kunniaksi! Toinen omaan suuhuni sopiva tuote on Sirpakka, kuiva omenasiideri. Liköörejä en ole maistanut, mutta erityisesti tervapontikka kuulostaa erittäin hauskalta ja maistamisen arvoiselta!

Ollimäellä on mahdollista päästä tutustumaan viinin tuotantoon, mikäli innostut vierailemaan Anttolassa. Lisäksi tilalla toimii tilaus- ja juhlaravintola ja siellä on mahdollista myös yöpyä aittamajoituksessa tai isoissa huviloissa. Varsin monipuolinen maaseutuyritys siis.

Kaikkia tuotteita on saatavana ainakin Etelä-Savon ja pääkaupunkiseudun alkoista, siidereitä löytyy myös vähittäistavarakaupoista. Viinitilalla on Suoramyynnissä tilan viinejä ja siidereitä, likööreitä ei valitettavasi alkoholilaista johtuen voi myydä tilalta, mikä on erittäin valitettavaa. Toivottavasti tulevaisuudessa tämä epäkohta korjaantuu, sillä se vaikeuttaa viinitilojen toimintaa!

Kohta siirryn Tuntemattoman sotilaan pariin ja sen jälkeen alan seurata Linnanjuhlien kättelyä. Se on yllättävän jännittävää, erityisesti, kun pelaa samalla etikettimokaveikkausta! Kuinka monta rannekelloa pilkistääkään tänä vuonna frakin hihan alta tai kuinka monen naisen hiukset ovat etiketin vastaisesti auki, hirvittävän jännää! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti