lauantai 8. joulukuuta 2012

Joulukalenteri, kahdeksas luukku

Hilloja Frans-Eerikin tilalta
Torttuihin voi laittaa täytteeksi muutakin kuin sitä ainaista luumuhilloa (en tykkää!). Siksi kahdeksas luukku sisältääkin hilloja Frans-Eerikin tilalta Mansikkamäeltä. Hilloja on kolmea erilaista: mansikka, vadelma ja raparperi-porkkana. Kaikki hillot ovat paistonkestäviä ja marjapitoisuus on kaikissa yli 60 %. Aika harva kaupan halpishillo pystyy tähän.

Hilloja saa useista Etelä-Savon kaupoista, suoraan tilalta ja niitä voi myös tilata postitse kotiin. Hillot tehdään omalla tilalla kasvatetuista tuotteista (porkkanaa lukuunottamatta) ja kesäisin kaikkia tuotteita myydään myös suoraan tilalta. Niitä voi käydä itse keräämässä tai ostaa kerättyinä.

Oma suosikkini on raparperi-porkkana, koska olen ollut testimaistajana silloin, kun hillon tuotekehitystä meillä töissä tehtiin. Sekoitus kuulostaa aika hurjalta, mutta porkkana taittaa hyvin raparperin kirpeyttä saaden aikaan raikkaan maun. Ei mansikka- ja vadelmahilloissakaan ole mitään vikaa, päinvastoin, mutta tämä hillo on ykkösenä sydämessäni... :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti