tiistai 4. joulukuuta 2012

Joulukalenteri, neljäs luukku

Fisua Puulalta! Puula-Särvin valmistaa jo toisessa polvessa kalaa erilaisiksi säilykkeiksi: on lohta, muikkua, haukea ja lahnaa yms. eri tavoilla tuotettuina. Tuotteet valmistetaan Hirvensalmella Kissakoskella ja lähes kaikki kala on Puulalta pyydettyä.

Erikoisuuksia ovat mm. Savusärki ja Muikkukukko eli säilykekalakukko, isäni lemppari. Hän ottaa säilykkeen metsään mukaan, lämmittää sen notskilla ja nauttii. Melko luksusta ja kuulemma hyvää, itse en ole maistanut. Oma lempparini on Savumuikut, joita mätän joko ruisleivän tai hiivaleivän päälle sienisalaatin kanssa. Menevät toki myös tuorejuuston kanssa, mutta sienisalaattimössö on parempaa... :) 

Säilykkeitä on saatavana ympäri Suomen ainakin Prismoista ja S-marketeista. Yrityksellä on myös verkkokauppa. Jos pidät kalasta, kannattaa ehdottomasti kokeilla, sillä minä, joka en erityisesti edes välitä kalasta, himoitsen näitä säilykkeitä. Mikään ei toki vedä vertoja tuoreelle kalalle, mutta nämä liippaavat jo melko läheltä.  Namskis!

3 kommenttia:

 1. Mulla on vuosientakainen hämähäkinseitin ohut yhteys ko. yritykseen ja sen omistajiin. Hyviä ovat. :)

  VastaaPoista
 2. Oi, ihania! Itse asun metsässä ja vihaan prismoja ja marketteja, mutta onneksi on nettikauppa. On vituttanut ankarasti lähialueiden kauppatarjonta, tonnikalaa jos missä soosissa, lisäksi korkeintaan jotain lihotettua lohta. Oon viimeiset pari vuotta boikotoinut tonnikalaa ryöstökalastuksen vuoksi ja ihmetellyt miksi kotimaisella kalalla on niin vähäinen arvostus (suuret massat). Silakkaa käytän kun löydän, ja nämä ihanat säilykkeet ovat juhlaherkkua. Savukalajuustomunakkaaseen yleensä päätyvät. Kannatettava idea sun joulukalenterissa, kiitos!

  VastaaPoista
 3. Nollis: niin ovat, ihan ekstraherkkua!

  Pikkupaju: Kiitos kannustuksesta, halusin tehdä vähän erilaisen joulukalenterin! Mäkin vihaan isoja kauppoja, mutta onneksi tosiaan nettikaupat on keksitty!

  VastaaPoista