torstai 2. elokuuta 2012

Pöllöilyä

Tykkään pöllöistä, tai oikeastaan olen jopa vähän hurahtanut niihin. Innostus on kohtuullisen tuore vielä, mutta olen jo nyt muutaman kuukauden aikana löytänyt vaikka mitä ihanaa pöllöjuttua kotiin! Viimeisimpänä Pauliina Rundgrenin "pöllömobile", joka on leikattu pöllöfiguuri vanerista ja sen kasvot on tehty Rundgrenin harjoittamalla emalointitekniikalla... Aivan ihana! Ei sen puoleen, kaikki Rundgreni tuotteet ovat mielestäni upeita ja niissä on "sitä jotain". Hänen verstasmyymälänsä sijaitsee Mikkelin Kenkäverossa vanhan navetan vintillä, kannattaa ehdottomasti käydä piipahtamassa ja ihastumassa! Minä en uskalla käydä siellä kovin usein, sillä tuntuu, että saisin sinne menemään vaikka kaikki rahani... :)

Mutta mainospätkän jälkeen takaisin pöllöihin. Innostukseni lähti (yllätysyllätys) Harry Potterista ja hänen tunturipöllöstään Hedwigistä. Jotenkin pöllö on niin rakastettava eläin, vaikka peto onkin. Se on evoluution myötä kehittynyt lähes täydelliseksi omassa hommassaan eli myyrien ja hiirien pyydystämisessä, että ei voi kuin ihailla. Lisäksi pöllöt ovat kauniita ja niiden huhuilukin on jotenkin rauhoittavaa. Kertakaikkisen ihania otuksia!

Helmipöllö
Huuhkaja
Lempparini on tietysti helmipöllö, mutta ei huuhkajakaan ole pöllömpi... :)

2 kommenttia:

  1. Huuhkaja on ihan pirun iso höyhenpehko ! Sitä en haluaisi kohdata sienimetsässä varsinkin, jos sillä olisi jotain meikäläistä vastaan nokankolossa.

    Meillä oli työpaikan sisäpihalla huuhkaja tossa pari vuotta sitten ja se kun lensi ikkunan ohi, niin näytti kuin pienkone olisi siitä liidellyt. Huikee tyyppi ja aika kipakka katse...

    VastaaPoista
  2. Nollis: juu, huuhkaja on kyllä hervottoman kokoinen elukka, mä olen joskus vuonna nakki ajanut huuhkajakolarin (!) ja se kuollut lintu siinä tiellä peitti siipineen melkein koko ajoradan!

    VastaaPoista