sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Mainio maustevoi

Vielä pikapostaus eilisistä ruuista. Grillasimme siis naudan sisäfilepihvejä sellaisenaan, pintaan oli hierottu hivenen pippuria ja oliiviöljyä ennen kärtsäämistä (n. 3 minuuttia per puoli, sitten folioon n. 10 minuutiksi). En halunnut piffien kanssa mitään varsinaista kastiketta, joten väsäsin pikaisen maustevoin, joka olikin varsin onnistunut kokeilu.

Itse homma on varsin yksinkertainan: voita ja Heikkilän yrttitilan Veeran Valkosipuli Yrttidippiä. Kahdelle pihville käytin n. 2 rkl voita ja teelusikallisen dippiä, jotka sotkin haarukalla sekaisin. Sen jälkeen lätkäisin ne tasaiselle alustalle kahdeksi kököksi ja pistin pakkaseen jäähtymään reiluksi tunniksi. Pihvien kypsyttyä voinököt vain pihvien päälle, missä ne sitten sulivat ja maustoivat lihaa ihanasti.

Maustevoita voi muuten tehdä enemmänkin kerralla kuin vain yhtä kertaa varten. Isomman satsin ainekset voi sotkea vaikka tehosekoittimella tai blenderillä ja sen jälkeen muotoilee siitä pötkylän, kietoo sen elmukelmuun ja tunkee pakkaseen. Siitä voi sitten pihvejä (possua tai nautaa) käristellessä leikellä sopivia siivuja tarpeen ja maun mukaan valmiiden pihvien päälle nautiskeltavaksi.

Tässä taas Ellin ruokavinkki osa n. 5, lupaan aina laitella näitä, jos keksin jotain omia sovelluksia tai uusia innovaatioita gastronomiseen maailmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti