sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Viisaasti vesillä ja vedessä

YLEn uutisten mukaan juhannuksena on hukkunut ainakin seitsemän ihmistä. Suurin osa heistä oli miehiä, jotka ovat joko tippuneet veneestä (kännissä) tai lähteneet (kännissä) uimaan eivätkä ole syystä tai toisesta päässeet takaisin rantaan.

Siis voi jumalauta! Vuosi toisensa jälkeen juhannuksena mulahtelee noita ukkoja järveen sinne jääden. Luulisi pikkuhiljaa muiden ymmärtävän kuolleiden virheistä, mutta kun ylpeys ei anna periksi laittaa pelastusliivejä vesille. Saatikka sitten pitää todistaa jotain lähtemällä järvenselälle rypemään kroolia, vaikka kaikki tietävät, että tulisi aina uida rannansuuntaisesti, siten, että suonenvedon tai väsymyksen yllättäessä pystyy pelastautumaan sellaiselle alueelle, että jalat yltävät pohjaan ja pää mielellään pinnalle!

Miten vaikeaa on laittaa liivit niskaan, kun niitä on kovin käteviäkin malleja nykyään? Itsellänikin on tosi yksinkertainen "kelluntakauluri" (en muista mikä helvetti se on oikealta nimeltään), joka vetää täysin vertoja niille vanhanajan muhkuliiveille, joiden kanssa ei voinut liikkua. Ja miten vaikeaa on noudattaa järjen ääntä ja uida lähellä rantaa? Selvinpäinkään en lähtisi kovin kauas rannasta, sillä suonenvedon yllättäessä ihminen on täysin toimintakyvytön. Nimimerkillä kokemusta on...

Viisaasti vesillä on yksinkertainen ohje, mutta sitä on tiettyjen ihmisten uskomattoman vaikea noudattaa. Ei voi kuin todeta, että suomalaiset miehet, yhtälöön yhdistettynä juhannus ja humalatila, ovat vesillä täysiä ääliöitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti