sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Kerrankin joku on ollut viisas

Olen tänään lukenut urakalla viikon sanomalehtiä, kun koko viikko on ollut noiden englannin kurssien vuoksi yhtä pintaliitoa. Löysin ihan hirveästi hyviä jutunaiheita tänne ja yhdestä jo kirjoitinkin, mutta pitää vielä kirjoittaa toisestakin, ennen kuin lähden vihdoin ja viimein ulos.

Sitran kaksivuotisessa hankkeessa on kehitetty uudenlaista terveydenhuoltomallia nimeltään terveyskioski. Ko. paikka on nimensä mukaisesti paikka, johon voi pikaisesti piipahtaa, jos on jotain pientä terveysongelmaa, joka ei välttämättä tarvitse käyntiä terveyskeskuksessa. Siis äärettömän hyvä idea! Viedään terveydenhoitaja tms. kauppakeskukseen tai muuhun julkiseen tilaan ja ihmiset sitten voivat käydä siellä vaikka poistattamassa tikkejä, mittauttamassa verenpainetta tai verensokereita. Lisäksi sieltä saa terveysneuvontaa, palveluohjausta yms. yms. Tällä mallilla saadaan tällaiset pienet, mutta kuitenkin tärkeät asiat, pois ruuhkauttamasta terveyskeskuksia ja voidaan panostaa ihmisten palveluun siellä, missä ihmiset muutenkin ovat.

Hankkeessa on tosiaan ollut pilottikioskit Ylöjärvellä ja Lahdessa, ja tulokset ovat olleet todella postiivisia. Kaiken parasta, perjantain länkkärissä (Länsi-Savo 11.5.2012) kansanedustaja Pauliina Viitamies kirjoittaa, että tällainen kiska on tulossa myös Mikkeliin parin vuoden sisällä. Kerrankin täällä panostetaan johonkin järkevään, nimimerkillä pari kertaa päivystyksessä aika vitun monta tuntia jonottanut... Lisää näiden kioskien toimintaideasta voit lukea ylläolevasta linkistä.

1 kommentti: