keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Vitun kallis juhla

Tämän päivän Ilta-Sanomissa oli laskelma siitä, kuinka paljon YO-juhlien järjestäminen maksaa... Ihan vertailun vuoksi IS:n laskelma 70 vieraan mukaan ja meikäläisen v. 2004 järjestettyjen kemujen budjetti, joissa kävi himpan päälle 100 henkilöä.

Ensin IS:n laskelma
Tarjoilut: 4200 € (käytetty pitopalvelua)
Juhlapaikan vuokra: 200-600 € (jos ei kotiin mahdu)
Puku: 200-600 €
Kampaus ja meikit: 100 € (naisille)
Valokuvat: 100-200 €
Yhteensä: 4900-5700 €

Meikäläisen bileet:
Tarjoilut: n. 600 € (Voileipäkakut ja karjalanpiirakat tilattiin, muut tarjoomukset tehtiin itse. Tarjolla oli em. lisäksi mm. vihersalaattia, pastasalaattia, lihapullia, erilaisia keksejä, täytekakku, suolaisia ja makeita pikkupiirakoita ja lapsille naposteltavana lisäksi sipsejä. Juomina kuohuviini, kahvi/tee ja mehua lapsille. Tarjoilusta, tiskistä yms. huolehti pari naapurin tätiä)
Juhlapaikan vuokra: 0 €, juhlapaikkana vanhempien omakotitalo, siivoukseen ja tilojen järjestämiseen käytettiin yksi päivä.
Puku: 130 €, lakki 40 €, kengät kaapista
Kampaus ja meikit: 30 €, meikki tehtiin itse
Valokuvat: 50 € (isän ystävä kuvasi, kun sattui olemaan freelance-kuvaaja)
Yhteensä: 850 €

Miettikääpä tätä hintaeroa... Toki, kaikilla ei ole resursseja tehdä itse tai järjestää juhlia kotona, mutta jos yksiin yo-juhliin saa kulutettua yli 5000 € rahaa, niin pikkuisen ihmetyttää... Minä maksoin omat juhlani, lukuunottamatta valokuvia (iskä) ja voileipäkakkuja (äiti) eli yhtään enempään ei olisi ollut varaakaan, mutta silti bileet oli oikein mukavat ja loput kuoharit juotiin sitten kaverien kanssa matkalla baariin... Ei menneet nekään hukkaan... :)

2 kommenttia:

  1. Juu eipä miunkaan juhlat yllä tuohon IS:n budjettiin. Kotona pidettiin, ja vaikka kävin valokuvaamossa ja tarjottavat otettiin Martoilta, niin silti on jääty kyllä kauas taakse!

    VastaaPoista
  2. Miumiu: jotenkin tuntuu hullulta käyttää noin hirveesti rahaa yksiin YO-juhliin, mutta tietty kukin tavallaan...

    VastaaPoista