perjantai 18. toukokuuta 2012

Mikä tuli todettua taas tänään...

.... se, että meikäläinen ja hypermarketit eivät kerta kaikkisesti vain sovi yhteen. Tänään oli normaalia enemmän ostettavaa, kun kukaan ei ollut käynyt kaupassa sitten maanantain, joten ajattelin kerrankin urhautua ja raahautua paikalliseen kitymarkettiin. No, se oli todellakin urhaus. Pihaan tullessani en vielä huomannut mitään suurempaa tunkua, mutta saapuessani pullonpalautusautomaatille helvetti oli jo täysin irrallaan. Ko. puljussa on kahdeksan palautuspistettä ja niihin kaikkiin oli jonoa ja kaikilla palauttajilla säkkikaupalla palautettavaa. Meinasin jo siinä vaiheessa kääntyä takaisin, mutta luonto ei antanut periksi. Sain kun sainkin ne pullonperkeleet loppujen lopuksi palautettua ja suuntasin kaupan puolelle - vain huomatakseni, että saatanan kaupassa on joku "hintaralli", jonka kunniaksi normaalisti niin leveät käytävät oli torpattu kaiken maailman tarjouskoreilla ja tietysti niitä hipelöivillä ihmisillä. Aaargh! Eteenpäin ei pääse, takaapäin on jo ihmiset tunkemassa syliin, kun tarjousten perässä juoksevat ihmiset haluavat juuri nyt sen Sinin kesäkassin tai L'orealin silmä- ja huulimeikinpoistoaineen, joka on jopa 20 % tarjouksessa. Vittu, meikäläinen maksaisi samoista tuotteista (jos siis sattuisin niitä tarvitsemaan) vaikka sen 20 % enemmän, jos saisin vain asioida suhteellisen rauhassa!

Elintarvikepuolella oli onneksi hiljaisempaa ja onnistuin löytämään muutaman helmenkin illanistujaisia varten. Pajuniemen suolalihaa suoraan lihatiskistä + sitten uunikinkkua samaiselta puljulta. Molemmat sulivat suussa ja tiskin takana ollut rouva antoi ne molemmat paketit suolalihan hinnalla (siis halvemmalla)! Lisäksi löysin kreikkalaista luomufetajuustoa ja Miettilän juustolan juustoleipää (mulla sattuu olemaan iskän tekemää lakkahilloa jääkaapissa).

Mutta back in business, kassalla taas muistin, että tää ei nyt ole ollenkaan kivaa. Ihmisillä oli kärryt kukkuroillaan halvennustavaraa ja toinen kärry kukkuroillaan ruokaa ja jonot olivat sitten sen mukaiset, vaikka liki jokainen kassa oli käytössä. Kakarat kiljuivat, äidit yrittivät epätoivoisesti hyssytellä niitä ja jos yhden kersan saikin hiljaiseksi, niin kyllä kohta joku toinen sinappikone tai vähän vanhempi metriheikki sai hepulin... Kassatkaan eivät näyttäneet läheskään yhtä iloisilta kuin tuossa kaupassa normaalisti. Tuommoinen tarjousviikonloppu yhdistettynä ensimmäiseen pidempäään viikonloppuun, jolloin on mahdollisuus mökkeillä, niin en ihmettele yhtään kassahenkilökunnan kohtuullisen myrtsiä habitusta... Kyllä meikäläistä ainakin vituttaisi siellä kassan takana, kun vitutti siellä asiakaspuolellakin!

Mitä tästä opimme: älä vittu mene kauppaan perjantaisin, älä edes aikaisin päivällä, äläkä varsinkaan silloin kun kaupassa on hullutpäivät/mammuttimarkkinat/3+1päivää/pimennetythinnat/whatever. Hulluksi siellä tulee...

ps. tulee muuten ihan vitusti! Parvekelasit lähtee varmaan kohta irti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti