lauantai 18. lokakuuta 2014

Kun Elli polttareita suunnitteli

Sain kunnian järjestää ystävälleni polttarit. Hän menee joulukuussa naimisiin Australiassa, maassa josta hän on kotoisin, mutta hän halusi kuitenkin täällä Suomessa itselleen "brideshowerin", niin kuin hän itse asian ilmaisi. P ei ole ollenkaan perillä suomalaisesta polttariperinteestä, mutta innostui kovasti siitä, kun ehdotin, että josko juhlat olisivatkin meidän ystävien suunnittelemat - aikaa ja paikkaa lukuunottamatta. Myös kutsuvierasjoukko innostui polttareista ja jotenkin kummassa jouduin taas seremoniamestariksi. En siis ole kaaso, sillä P:llä ei ole kaasoa, myöskään varsinaisissa häissä, koska ne ovat hyvin pienimuotoiset, mutta on silti kiva päästä suunnittelemaan ystävän päänmenoksi kaikkea kivaa... :)

Kuva täältä: http://sjii.blogspot.fi/2012/09/polttarit.html


Olen tässä eilisillan ja tämän aamun surffannut netissä ja miettinyt erilaisia vaihtoehtoja. Budjetti on pieni, sillä suurin osa juhliin osallistujista on opiskelijoita, joten laskuvarjohypyt tai Hunksien esiintyminen eivät ole vaihtoehtoja, mutta kyllä pienelläkin budjetilla saadaan aikaan vaikka mitä, varsinkin, kun meitä on kymmenkunta ihmistä tilaisuuteen osallistumassa.

Runko on nyt kasassa. Tiedossa on perinteinen morsiussauna taikoineen, jotain pieniä tehtäviä, vähän hemmottelua, hyvää ruokaa, karaokea ja lopuksi tietysti baari-ilta. Emme meinanneet pukea morsianta mihinkään typerään pukuun, mutta toki jotain pientä teemaan sopivaa asustetta laitetaan. P. vihaa kylmää (toki, onhan hän kotoisin paikasta, jossa + 20 celsiusta on katastrofi), joten voin taata, että jotain talveen/lumeen/jäähän liittyvää on tiedossa hänen pään menokseen, mutta ei tietenkään mitään aivan tolkutonta... :)

P. on hyvin kansainvälinen ihminen. Hänen vanhempansa ovat kotoisin Suomesta, joten P.llä on siksi sekä Australian että Suomen kansalaisuus. Hän on siis syntynyt Australiassa Queenslandin ja Uuden Etelä-Walesin rajalla ja asunut siellä nuoruutensa.Sen jälkeen hän on asunut mm. Jenkkilässä ja nykyisin siis Suomessa. Lisäksi hän matkustanut pitkiä aikoja Kaakkois-Aasiassa, Lähi-Idässä, Uudessa-Seelannissa ja Euroopassa, joten olisi kiva tuoda jotain elementtejä näiden alueiden polttarijutuista. Jos lukijoillani on tietoa tai vinkkejä niin otan niitä mielelläni vastaan...

Pää höyryten jatkamaan suunnittelua...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti