lauantai 29. lokakuuta 2011

Kamalaa tuhlausta!

Nyt taas hävettää. Siivosin äsken jääkaappia ja heitin biojätteeseen seuraavat tuotteet:
  • quacamole -purkki, n. 3/4 osaa jäljellä, homeessa
  • kirsikkatomaatteja, puoli rasiaa, mätiä
  • kaksi kurkunpätkää, mätiä
  • makaronilaatikon jämät, homeessa
  • juustokakkara, kuiva
  • sipuleita, "hieman" ehkä itäneitä
Siis oikeesti, mikä siinä on, että roudaat kaupasta hiki päässä tavaraa, etkä sitten kuitenkaan syö niitä... Aivan todella typerää, kuluttaa sekä kukkaroa että luontoa. Vaivalla tuotettua tavaraa, joka sitten heitetään käyttämättömän hukkaan. Siis ehkä typerin rasite ympäristön kannalta. Hesarin pari vuotta sitten vanhan jutun  mukaan suomessa heitetään n. 15 % ostetusta ruuasta hukkaan. Luku on melko vähäinen britteihin (33 %) verrattuna, mutta silti, kiloissa se on keskimäärin 70 kg/kotitalous, niin sitten kun kertoo sen kotitalouksien määrällä (2,5 miljoonaa v. 2009, lähde: tilastokeskus) niin saadaan 175 miljoonaa kiloa poisheitettävää ruokaa vuosittain. Kamalaa! Lupaan heti parantaa omat tapani ja aion kyllä saarnata tätä muillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti