tiistai 28. elokuuta 2012

Terveen merkki ja täydellinen äiti

Sano mun sanoneen, että jos ei sauna, viina tai terva auta, niin on tauti kuolemaksi. No, tässä tapauksessa tauti ei tainnut olla kuolemaksi, kun se eilinen tervasnapsi (ihan yksi vain) auttoi, ihan oikeasti! Tai sitten se tauti oli jo menossa pois, mutta mitä väliä, tervasnapsi oli kuitenkin hyvänmakuista.... Nukuin melkein koko yön niistämättä ja tänään olen jo jaksanut pestä pari koneellista pyykkiä, käydä kaupassa ja tyhjentää tiskikoneen. Lisäksi olen notkunut netissä ja laskenut oman loppuvuoden palkkabudjettini loppuvuodelle eli olen todellakin fyysisesti terve, henkisestä en olisi niinkään varma, kun teen töitä laillisena sairaslomapäivänä... No, onpahan pienempi paha huomenna odottamassa töissä, kun on tänään jo hoitanut asioita pois alta.

Lisäksi mun tekee mieli siideriä. Se on aina terveen merkki meikäläisessä, sillä sairaana kuiva omppukin maistuu pahalta. Siinä vaiheessa, kun omenan viekoitteleva maku taas kiinnostaa, niin paraneminen on jo hyvässä vauhdissa. Kyllä tästä vielä hyvä tulee. *koputtaa puista päätään*

Mutta asiasta aivan appelsiiniin. Eksyin tänään vauva.fi -sivustolle ja sain vaihteeksi sätkyn. Jos jokin maailmassa voi olla kamala vertaiselleen, niin kukaan ei tee sitä paremmin kuin äiti toiselle äidille. Noilla keskustelupalstoilla "täydelliset äidit" kehuvat itseään ja omia toimintatapojaan ja iskevät lyttyyn kaikki ne muut, jotka yrittävät vain selvitä hengissä (kuvaannollisesti) itsensä ja lapsensa kanssa ilman suurempia elämänkolhuja. Sivustolta saa sellaisen kuvan, että voit olla hyvä äiti vain, jos: (esimerkkejä)

1) olet lopettanut kaikki (siis aivan kaikki) paheet siinä siunaaman sekunnilla, kun olet PLUSSANNUT aka kussut tikkuun positiivisen tuloksen raskaudesta.

2) Et käytä kosmetiikkaa raskauden ja imetyksen aikana, et edes deodoranttia, vaikka raskauden aikana hikoilet kuin rankkitynnyri lisääntyneen massan vuoksi ja haiset paskalle, koska koko ajan pierettää (näitähän he eivät siis kerro)

3) Synnytät luonnonmukaisesti ilman kivunlievitystä ja tietenkin kotona vain miehesi kätilönäsi

4) Harrastat miehesi kanssa seksiä kahden päivän päästä synnytyksestä, sillä pitäähän miehenkin tarpeet huomioida


4) Täysimetät ensimmäiset neljä vuotta ja senkin jälkeen annat lapsillesi vain luonnonmukaista ravintoa

5) Jäät kotiäidiksi, hoidat lapset, itsesi ja miehesi aina hyväntuulisena ja huoliteltuna ja teet samalla vapaaehtoistyötä orpojen kissojen hyväksi (pahoittelen kissat, te tulitte ensimmäisenä mieleen)

6) Et koskaan käytä alkoholia lastesi nähden, etkä anna kenenkään muunkaan niin toimia.

7--- ääretön) JNEJNEJNE

 Haloo, missä ovat ne tavalliset äidit, joita minäkin tunnen? Ne, jotka menettävät hermonsa siitä, kun kusevat tikkuun kaksi viivaa ja menevät ensimmäisenä hermosauhuille, ennen kuin edes tajuavat mitä tekevät. Ne, jotka himoitsevat aurajuustoa, graavilohta ja punaviiniä puolet raskaudestaan, kun se toinen puoli on yrjötty ilman minkäänlaista himoa mihinkään ruokaan. Ne, jotka meikkaavat raskaana ollessaan, kun oma naama näyttää porsaan sikiöltä ilman meikkiä. Ne, jotka kiljuvat epiduraalia jo sairaalan ovelta. Ne, jotka kykenevät synnytyksen jälkeen istumaan vasta kuukauden päästä, seksiä voi harkita ehkä ensi vuonna. Ne, jotka imettävät kuukauden ja siirtyvät korvikkeeseen, kun hommasta ei kerta kaikkisesti tule mitään. Ne, jotka lähtevät riemusta kiljuen töihin äitiysloman jälkeen ja tyrkkäävät lapsen hoitoon joko iskälle tai päiväkotiin. Ne, jotka hyvinkin ottavat saunasiiderin tai kaksi ja juovat juhannuksena kunnon kumarat, kunhan ovat ensin pakottaneet miehensä olemaan edes suhteellisen selvinpäin...

Minä jotenkin vähän veikkaan, että näitä jälkimmäisiä äitejä on huomattavasti paljon enemmän, mutta vauvapalstoille kirjoittavat vain nämä ns. täydelliset äidit ja sitten ne, jotka haluavat provosoida näitä täydellisiä äitejä. Ne, jotka oikeasti etsivät keskustelupalstoilta jotain apua kysymyksiinsä, taitavat saada ihan jotain muuta kuin apua...

No, yhden asian nämä keskustelupalstat taas saivat aikaan: entistä suuremman varmuuden, että meikäläinen ei noita kakaroita edes harkitse taas ihan vähään aikaan... Hulluja nuo vauvapalstojen mutsit (anteeksi, mammat), sanon minä! 





3 kommenttia:

  1. Blogissani olisi siulle haaste :D.

    VastaaPoista
  2. Jep. Tavalliset äidit ovat parhaita. Minäkin olen joskus eksynyt noille palstoille. Yksi moralistinen virsi tähän, ei liity aiheeseen mitenkään, mutta terve järki on kaikonnut tässä asiass: Suomessakin on tapauksia, että odottava äiti alkaa polttaa tupakkaa, jotta saa lapselleen pienemmän syntymäpainon. Oksettaa ajatellakin. Ymmärrän vielä sen, että joku ei pysty lopettamaan, mutta että Aloittaa raskauden aikana tuosta syystä.

    VastaaPoista
  3. Miumiu: kiitos! :)

    Sorvatar: hyi hitto, en mä tollasesta ole kuullutkaan! Kyllä on todellakin järki karannut kauas ulkoavaruuteen!

    VastaaPoista