lauantai 21. syyskuuta 2013

Tupakka tappaa!

Katsoin telkkarista dokumentin siitä, miten tupakkateollisuus on kääntänyt katseensa kehitysmaihin erityisesti Aasiassa ja pyrkii lisäämään tupakointia siellä kaikin keinoin erityisesti lasten ja nuorten parissa. Koulujen vieressä on tupakkakauppoja, joista voi kuka tahansa ostaa irtotupakkaa (á 5 senttiä), katujen varret ovat täynnä mainoksia kuinka coolia tupakointi on ja korruption kautta osa päättävistä elimistä maassa on saatu väittämään kirkkain silmin, että tupakointi ei aiheuta riippuvuutta saatikka muita kamalia tauteja. Erityisen järkyttävä video oli 2-vuotiaasta pikkulapsesta, joka tottuneesti röyhytteli röökiä toisessa suupielessään ja puhalteli savurenkaita.Onnekseen hänen vanhempansa saivat tupakkavalistusta ja lapsen myöhemmin irti tupakasta, samalla kun lopettivat itsekin.

Vaikka tunnustan polttavani itsekin, en tosin säännöllisesti, katsoin dokumenttia yhä kasvavaa kuvotusta tuntien. Tupakkateollisuuden isot kihot ovat kyllä äärimmäisen häikäilemättömiä, sillä Aasiassa tupakkaa on helppo myydä mielikuvilla, koska ihmiset eivät tiedä, että tupakointi on haitallista ja korruptoitunut hallinto pyrkii estämään valistustyön tekemisen! Kuka helkkari on niin moraaliton ihminen, että kaupittelee tupakkaa lapsille ja nuorille ja kehtaa vielä väittää, että se on hyväksi heille???

Minulle on aivan sama, jos aikuinen ihminen tietoisena riskeistä haluaa ostaa ja polttaa tupakkaa, mutta lapsille sitä ei pidä kyllä mainostaa saatikka myydä? Itsekin mietin aina tarkkaan, missä ja milloin voin polttaa, erityisesti lasten läheisyydessä. Esimerkiksi työpaikalla en mene lähimmälle tupakkapaikalle, jos viereisen koulun pihalla on lapsia, vaan sille hieman kauemmalle, joka on sujuvasti roskakatoksen takana piilossa. Jos joskus poltan lasten läheisyydessä, pyrin aina korostamaan, että tupakointi ei ole hyvä tapa, mutta täti onkin joskus huonotapainen, vaikka ei pitäisi...

Pointtini oli kuitenkin, että tupakkayhtiöt ovat kyllä perusteellisen kaksinaamaisia. Suomen tupakkayhtiöiden markkinajohtaja Philip Morrisin sivuilla tupakkatuotteiden haitat myönnetään täysin, mutta Aasiassa asiasta vaietaan johdonmukaisesti. Tupakkateollisuuden messutkin pidetään nykyään Aasiassa, koska siellä ei ole mielenosoittajia läheskään samassa määrin kuin Euroopassa tai Pohjois-Amerikassa olisi ja hallinto saadaan pidettyä tyytyväisenä maksamalla lahjuksia. Meikäläisellä meni kyllä nyt yli ymmärryksen kovaa ja korkealta. Se, että lasten ja nuorten huijaamisella kerätään suuria voittoja, on törkeää ja tupakkayhtiöiden pomot sietäisivät joutua vankilaan! Saatanan siat! Myykää tupakkanne aikuisille ja myöntäkää riskit, niin voitte saada hyväksyntäni, mutta tällainen toiminta saa vereni kiehumaan! Laitan omankin tupakointini taas tarkan harkinnan alle, joko olisi viimein sauma lopettaa kokonaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti