lauantai 24. marraskuuta 2012

Turhan tiedon tietopankkiSain Kikiltä tunnustuksen: blogissani on kuulemma substanssia, siis perusainesta [= ontologian (oppi olevaisesta) termi]. Substanssilla käsitetään yleensä puhekielessä jonkun henkilön tai asian jotain ominaisuutta, joka määrittää kyseistä henkilöä joko luonteenpiirteen, statuksen tai taidon osalta erittäin merkittävällä tavalla, siis henkilön perusainesta! Tässäpä Kikille selvyys siitä, mitä se substanssi on, hän kun sitä blogissaan ansiokkaasti, tosin ei ehkä niin kovin tieteellisesti, pohti... :)

Tuo otsikko muuten juontaa siitä, että minua kutsutaan turhan tiedon tietopankiksi kaveripiirissäni, koska päähäni tarttuu mitä ihmeellisimpiä tiedonjyväsiä, jotka myös muistan kiitettävän hyvin. Tästä esimerkkinä tuo substanssin määritelmä, johon toki jouduin tarkistamaan tuon ontologian suomennoksen wikipediasta, kun en siitä ollut satavarma, mutta muuten määritelmä pompsahti mieleeni ilman minkäänlaista vaivaa...

No, oli miten oli, blogissani on siis Kikin mielestä substanssia ja minun pitää tämän tunnustuksen myötä kertoa ne blogit, joissa on minun mielestäni substanssia. Ainiin ja piti myös kiittää tunnustuksen saajaa: KIITOS, erityisesti siitä, kun minua fiksuksi kehuttiin!


Mutta niihin substanssiblogeihin:

1) Karvahelvetti: kertakaikkisen mainio kissa-/koirablogi

2) Project mama: espoolainen äiti ja media-alan ammattilainen, nykyään myös kaupunginvaltuutettu Katja Lahti parantaa maailmaa sarkastisella otteella

3) Salamatkustaja: islannissa asuva suomalainen yrittäjä, joka tarkkailee elämää humoristisella otteella. Soutakaa perkele!

4) Nollavaimon paluu: vitutusta ja taitavaa kynänkäyttöä!

5) Sekavuustila: ihanan raikas äitiblogi!

6) Partapapan höpinöit: tarinankertoja Lahdesta

7) saibun blogi: rakkaan ystäväni turinoita

8) Aakkostarinat: filosofista pohdintaa aakkosten avulla

Tässäpä nämä, en näistä sen paremmin kenellekään ilmoittele, mutta jos joku teistä sattuu tämän huomaamaan, niin mielestäni erityisesti juuri teidän blogeissanne on suurta substanssia!

7 kommenttia:

 1. Kiittelen nyt mobiilisti ensin. Poimin substanssin jakoon jahka viitsin siirtyä selälläni lojumisasennosta enemmän ihmismäiseen pystyasentoon. :)

  VastaaPoista
 2. Neo: sitä se on... Mä olen kököttänyt koko päivän sohvalla ja olen ihan vissi, että kohta kasvaa juuret persuksesta kiinni, kun ei muuta tee kuin lukee blogeja... :) Ei kovin ihmismäistä sekään... :)

  VastaaPoista
 3. No määhän arvasin, että sää tiedät vastauksen tähän substanssi-ongelmaan :) Siis mitä, eikö substraali ollut tieteellistä? Oli se ainakin Kikimäistä :)

  VastaaPoista
 4. Kiki: substraalihan on hyvinkin tieteellistä, etenkin jos pohtii vaikkapa sen kemiallista koostumusta ja toiminnallisuutta... :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos!! Bloggeri tekee taas temppujaan sillä seurauksella, että meinasi mennä kokonaan ohi silmien. Siksi vasta nyt heräsin kiittelemään. :)

  VastaaPoista
 6. Timo & Nollis, olkaapa hyvä! Nostan maljan (kuuma mehua tilkalla vodkaa [flunssalääke köh,köh] tuottelijaille bloggareille! :)

  VastaaPoista