lauantai 3. marraskuuta 2012

Mistä näitä idiootteja oikein tulee?

Näköjään Kokoomus-puolueen nuoriso-osastolta, jonka vpj. Jan mikälie ilmoitti fasepookissa, että lapsilisät tulisi poistaa, koska ne tukevat heikomman aineksen lisääntymistä ja että ei sitten kannattaisi ihmetellä, miksi näitä huumeriippuvaisia vauvoja ja huostaanottoja on niin paljon...

Ihan oikeasti, mulla tipahti leuka valehtelematta alakerran naapuriin. Tässä kommentissa ei ole päätä eikä häntää! Pitäisiköhän tämä Jan mikälien miettiä, onkohan sitä heikompaa ainesta omassa aivokuoressa, kun ihan avoimesti tällaisia mielipiteitä ilmaan heittelee?

Ensinnäkin, en millään pysty uskomaan, että kukaan tähän maailman lapsia pykäisi siitä hyvästä, että saa lapsilisää! Se taitaa olla jotain 100 euron kieppeillä per kuukausi per lapsi (en nyt jaksa tarkistaa, korjatkaa, jos olen väärässä), joten ei sillä  rikastumaan pääse. Vaikka siitä satasesta ei pantaisi pennin jeniä lapsen hyväksi, niin raskaus ja synnytys ovat sen verran rankkoja kokemuksia, että ei maksa vaivaa, todellakaan!

Toiseksi, se ns. heikompi aines, jos puhutaan huumehörhöistä, alkoholisteista sun muista vastaavista, sikiävät valitettavasti vaikka sitä lapsilisää ei olekaan, koska näissä "piireissä" ehkäisy ei välttämättä ole se ykkösasia mielessä ja vahinkoraskauksia tulee enemmän tai vähemmän ja osaa niistä ei keskeytetä syystä tai toisesta. Lapsilisillä ei tähän asiaan ole mitään vaikutusta. Heitänkin tähän ehdotuksen, että jonkinlainen pakkoehkäisy, ei välttämättä sterilisaatio kuitenkaan, voisi olla ihan hyvästä näille ns. mahdottomille tapauksille, joista olen jo josku kirjoittanutkin aikaisemmin. Sterilisaatio on sen verran lopullinen toimenpide, että sen tekeminen vaatii jo todella kovat perusteet.

Kolmanneksi, pääsääntöisesti lapset syntyvät, jos ei  nyt rakastavaan, niin ainakin perustarpeista huolehtivaan kotiin ja se lapsilisä tulee todellakin tarpeeseen, jos rahaa ei ko. perheessä kasva puussa. Sillä lisällä voidaan ainakin jollain tasolla turvata sen lapsen kohtuullisen elämän edellytykset, ruoka, hygienia ja vaatteet. Tai se voidaan säästää lapsen opiskeluja tai muuta vastaavaa ajatellen, niin kuin omat vanhempani aikanaan tekivät.

Neljänneksi, jos joltain se lapsilisä pitäisi poistaa, niin sellaisilta, jotka eivät sitä tarvitse. Lapsilisähän on subjektiivinen oikeus, mutta jumaliste, tässä maassa tietty osa perheistä ei sitä todellakaan tarvitsisi, vaan kaikista rikkaimmalta, sanotaan nyt vaikka neljännekseltä, lapsilisä voitaisiin poistaa ja käyttää se niiden eduksi, jotka sitä oikeasti tarvitsevat.

Viidenneksi ja viimeiseksi, toivon todellakin, että se Jan mikälie on tarkoittanut kommentillaan pelkästään näitä paatuneita huumehörhöjä ja sekakäyttäjiä sillä ei "pelkkä" köyhyys huononna elämänlaatua kovin oleellisesti, vaikka toki se tekee elämästä ehkä hivenen haastavampaa. Ja sitä paitsi, niitä huumehörhöjä ja alkoholisteja on myös niissä rikkaissa perheissä ja kyllä niihinkin taitaa syntyä näitä huostaanotettavia lapsia.... Väkivaltaisista vanhemmista puhumattakaan... Ei Jan mikälie mainitsemat ongelmat koske pelkästään rahantarpeessa olevia ihmisiä!


4 kommenttia:

 1. Kokoomus on nyt Suomen suurin puolue, joten kaikki ovat varmasti tulevaisuudessa tervetulleita keskitysleirienrakennustalkoisiin. Sinne sitten kaikki heikko aines, myös maahanmuuttajat ja pakolaiset yms. "väärät" ihmiset. Pelottavia visioita kehii päähän...
  On todellakin totta, ettei taloudellinen tilanne ole suoraan verrannollinen välittämisen määrään, ja välittäminen ja huolenpito ovat ne tärkeimmät asiat.
  Tällainen heikko kokoomusaines voisi olla ennemminkin tarkkailun alla.

  VastaaPoista
 2. Pikkupaju, toivottavasti ei ihan noin rankkaan mennä, mutta kieltämättä minua hirvittää äärioikeistolaisuus kuin huumehörhöt, jälkimmäisestä on mahdollisuus parantua... :D

  VastaaPoista
 3. Hyvä, Elli!!
  Just luin aamiaisella(mulla on nyt aamu, kun heräsin vähän aikaa sitten) saman jutun. Ja olen kyllä tismalleen samaa mieltä kanssasi.
  Ps.Lapsilisä on yhdeltä lapselta 104,19 e, seuraavilta aina vähän enemmän mitä useampi lapsi.

  VastaaPoista
 4. sirpa, kiitos! Hivenen raivostutti silloin yöllä, kun huomasin jutun uutisikkunasta, pakko oli vähän avautua! Ja kiitos myös tuosta tarkennuksesta, paljonko se lisä nykyään on, muistaakseni silloin meikäläisen aikoina se oli markoissa jotain 500...

  VastaaPoista