perjantai 29. maaliskuuta 2013

Siwasiwasiwasiwasiwa

Siwa on kiwa, kun ne kaikista pienimmät kaupat on auki tällai pyhäpäivinäkin ainaskin jonkin aikaa. Pari kertaa on nääs käynyt niin, kuten siis tänäänkin, että jokin aivan äärimmäisen tärkeä elintarvike tai päivittäistavara loppuu just helatorstaina tai pitkänäperjantaina. Viime helatorstaina loppui vessapaperi, eikä ollut myöskään talous- tai nenäliinapaperia mihin pyyhkiä ja tänään huomasin, että lammaspaisti saattaa jäädä hyvinkin vajavaiseksi, jossen kipaise Siwaan ostamaan valkosipulia.

Mikkelissä on kaksi Siwaa, jotka saavat olla pyhinä auki: Nuijamiestenkatu ja Kansankatu. Molemmat ovat suunnilleen yksiön kokoisia putiikkeja, joista kuitenkin löytyy lähes kaikkea perseestä perämoottoriin! Näin pyhinä niissä on vain yksi ongelma: aika moni muukin keksii jotain ostettavaa, joka on unohtunut, mikä on sinänsä ihan ymmärrettävää, mutta jumalauta sitten nämä idiootit, jotka tulevat sinne täysin käsittämättämättä, että tällainen päivä EI ole ihan paras päivä palauttaa pulloja tai tulla valittamaan, jostain epäkurantista tuotteesta! Varmaan olisi parempiakin päiviä tukkia muutenkin ahtaita käytäviä. Molempien kauppojen käytävät ovat nimittäin niin kapeita, että näinä ruuhkapäivinä pitää tasan tietää, mitä haluaa, sillä takaisin ei voi kääntyä, kun jono yltää melkein ulko-ovelle asti!

Ja sitten sinne tulee näitä vitun vammaisia pässinpäitä: siis mä en kestä! Tänäänkin edelläni jonotti äkäinen mieshenkilö, joka sen 25 minuuttia jonotettuaan pääsi kassalle valittamaan jostain helkkarin suklaatarjouksesta, että hän ei ollutkaan saanut jotain vitun alennusta, mikä tarjouksen mukaan piti saada. Kassatädin ja meidän muiden jonottajien ilme oli näkemisen arvoinen, kun se rupesi kaivamaan kuittia ja vinkumaan jostain 20 sentin virheestä! Ei video, kuka VIITSII nähdä noin paljon vaivaa tällaisena päivänä, olis vaikka senkin ajan juonut kossua vitutukseensa! Kaiken hyvän päälle selvisi, että hän oli ostanut sellaisen tuotteen, joka ei sitten loppujen lopuksi ollutkaan tarjouksessa. Siinä vaiheessa minua alkoi jo naurattaa, vaikka muuten vituttikin se jonottaminen ja tuollainen turhasta valittaminen. Toivotin herralle mielessäni oikein suklaarikasta pääsiäistä siinä kun pääsin itse maksamaan sitä valkosipulia ja mukaan tarttunutta popcorn-pussia ja muutamaa siideriä... :D

Hyvää päästäistä kaikille lukijoillenikin!

Toivottaa Elli

3 kommenttia:

  1. Entisenä Siwan kassatätinä tunnen myötähäpeää niistä Siwan tyhmistä telkkumainoksista. Tämä "Perseestä perämoottoriin" olisi paljon parempi slogani :D Oikein hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
  2. Nollis: <3

    Kiki: ne mainokset on ihan kammoja, tää "perseestä perämoottoriin" on mun miehen lanseeraama sanonta, mutta musta aika sopiva... Love Siwa! :)

    VastaaPoista